Glutamin - Köp glutamin för tarmen billigt - Tillskottsbolaget
Fri frakt över 500kr
Bonusprodukter
Poäng på alla dina köp
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Fri frakt över 500kr Bonusprodukter Poäng på alla dina köp
Kategorier

Glutamin

Glutamin är en icke-essentiell aminosyra, vilket betyder att kroppen inte själv kan syntetisera denna. Detta är den aminosyra som förekommer i absolut störst omfattning i muskulaturen och också den som omsätts mest och snabbast av dem alla. Mängden glutamin i kroppen minskar då den utsätts för stress i form av till exempel hård träning eller sjukdom och supplementering med nämnda aminosyra har på senare tid blivit mycket populär både bland kroppsbyggare och personer som värnar om sin allmänna hälsa eller kämpar med magbesvär av något slag. Hos oss på Tillskottsbolaget hittar du flertalet olika tillskott med glutamin i sin renaste form!

Sortera efter
SOLID Nutrition Glutamine, 150 mega caps
57
GLUTAMINE från SOLID Nutrition är ett högkvalitativt glutamintillskott i kapselform.
99 kr (229 kr)
Köp!
Info
Star Nutrition L-Glutamine, 400 g
L-Glutamine är ett kosttillskott från Star Nutrition innehållandes glutamin med en ...
169 kr
Köp!
Info
SOLID Nutrition Glutamine, 250 g
GLUTAMINE från SOLID Nutrition är ett högkvalitativt glutamintillskott i pulverform.
149 kr
Köp!
Info
Scitec Nutrition L-Glutamine, 600 g
20
100% rent L-Glutamin från Scitec Nutrition! 
279 kr (349 kr)
Köp!
Info
Mutant Core Series Glutamine, 300 g
25
Glutamine från Mutant Core Series är ett renodlat kosttillskott med enbart glutamin, uta...
194 kr (259 kr)
Köp!
Info
2 x SOLID Nutrition Glutamine, 150 mega caps
57
GLUTAMINE från SOLID Nutrition är ett högkvalitativt glutamintillskott i kapselform...
198 kr (458 kr)
OLIMP Glutamine Mega Caps 1400, 120 caps
Glutamine Mega Caps 1400 från Olimp Sports Nutrition innehåller en mycket hög konce...
239 kr
Köp!
Info
Olimp Glutamine Mega Caps 1400, 300 caps
20
Glutamine Mega Caps 1400 från Olimp Sports Nutrition innehåller en mycket hög konce...
367 kr (459 kr)
Köp!
Info
2 x SOLID Nutrition Glutamine, 250 g
10
GLUTAMINE från SOLID Nutrition är ett högkvalitativt glutamintillskott i pulverform...
268 kr (298 kr)
Elit Nutrition 100% Pure L-Glutamine, 300 g
100 % Pure L-glutamine är ett kosttillskott från Elit Nutrition som innehåller 100 ...
309 kr
Swedish Supplements L-Glutamine 100%, 250 g
L-Glutamine är ett kosttillskott från Swedish Supplements som innehåller 100 % rent...
199 kr
Köp!
Info
Vitaprana L-Glutamine, 425 g
L-Glutamin, 425 g är ett kosttillskott från Vitaprana. Med rent glutamin utan tillsatser...
239 kr
Köp!
Info
4 x SOLID Nutrition Glutamine, 250 g
20
GLUTAMINE från SOLID Nutrition är ett högkvalitativt glutamintillskott i pulverform...
476 kr (596 kr)
2 x Mutant Core Series Glutamine, 300 g
25
Oslagbart erbjudande på 100% rent Glutamin från Mutant!
389 kr (518 kr)
5% Nutrition CORE L-Glutamine 5000, 60 serv.
L-Glutamin är ett vanligt förekommade kosttillskott hos body builders, atleter och motio...
299 kr
Köp!
Info
Fairing L-Glutamin, 500 g
Av alla aminosyror så är glutamin den som förekommer i rikligast mängd i kropp...
359 kr
Chained Nutrition Pure L-Glutamine, 500 g
Glutamin är ett kosttillskott som har funnits länge och som aldrig har tappat popularite...
349 kr
Köp!
Info
DY Nutrition The Glutamine, 300 g
The Glutamine är ett kosttillskott från DY Nutrition. The Glutamine innehåller...
229 kr
Scitec Nutrition L-Glutamine, 300 g
100% rent L-Glutamin från Scitec Nutrition!
199 kr
Köp!
Info
Redcon1 Glutamine, 60 serv.
100% rent glutamintillskott från Redcon1, här i pulverform.
249 kr
BSN Glutamine, 309 g
BSN
Glutamine, ett kosttillskott från BSN som innehåller 5 000 mg rent glutamin per skopa.
279 kr
4 x SOLID Nutrition Glutamine, 150 mega caps
57
GLUTAMINE från SOLID Nutrition är ett högkvalitativt glutamintillskott i kapselform...
396 kr (916 kr)

Vad är Glutamin?

Glutamin är en icke-essentiell aminosyra, det vill säga att kroppen själv kan syntetisera denna och vi måste alltså inte tillföra den via kosten och / eller tillskott likt de essentiella. Detta är den aminosyra som förekommer i absolut störst omfattning i muskulaturen och också den som omsätts mest och snabbast av dem alla. Mängden i vår kropp minskar då den utsätts för stress i form av till exempel hård träning eller sjukdom. Supplementering har på senare tid därför blivit mycket populär både bland kroppsbyggare och personer som värnar om sin allmänna hälsa eller kämpar med magbesvär av något slag.

Vad är glutamin bra för?

Fördelarna med denna aminosyra är flera, men vissa är mer omtalade & välkända än andra. Är du fysiskt aktiv och rör dig i kroppsbyggar-kretsar har du med största sannolikhet hört talas om detta som ett muskelbyggande tillskott. Är du däremot inte lika fysiskt aktiv utan istället bara intresserad av hälsa generellt ja då kanske du känner igen det för sina positiva effekter på magbesvär av olika slag.
Vi börjar med dess effekt på våra muskler. Först och främst; detta är den av alla fria aminosyror som förekommer i allra störst utsträckning i vår kropp. Denna aminosyra bidrar bland annat till produktionen av andra aminosyror och reglerar glukosnivåerna i muskelfibrerna genom att förbättra inlagringen av glykogen i såväl muskler som lever efter träning. Glykogen är det huvudsakliga bränslet vid högintensivt arbete.
I styrketräningssammanhang är tillskottet intressant främst då det understödjer reparation och återhämtning av musklerna efter träning. Det är inget effektivt tillskott vid kortvarig intensiv styrketräning men ett flertal studier har kunnat fastställa dess positiva effekter på bland annat hormonproduktionen, främst i egenskap av förelöpare av tillväxthormon (GH – growth hormone), som i nästa steg understödjer muskeltillväxt.
Tack vare att glutamin stimulerar de hormoner som bidrar till muskeluppbyggnad och därigenom ökar glykogeninlagringen i muskulaturen efter träning kan det i förlängningen anses vara ett muskelbyggande tillskott. Detta kan naturligtvis inverka positivt även på prestationsförmågan.
Viss forskning vill också mena att glutamin bidrar till att öka förbränningen, vilket innebär att personer som önskar hålla koll på eller minska midjemåttet kan göra klokt i att kasta ett öga åt detta håll.

Är glutamin bra vid löpning?

Glutamintillskott är populärt bland personer som är mycket fysiskt aktiva, i synnerhet bland uthållighetsidrottare, detta då glutaminnivåerna i blodet reduceras vid mer långvariga aerobiska träningspass. Ett ökat intag av glutamin kan eventuellt minska och motverka skada på de immunceller som uppstår under kardiovaskulär träning som pågår under en längre tid.
När organismen utsätts för stress av olika slag frisätts hormonet kortisol, ett steroidhormon som sänker glutaminnivåerna. Vid sidan av krävande fysiskt arbete kan till exempel sjukdom eller operation också utgöra möjliga stressfaktorer och därmed leda till förhöjd kortisolutsöndring.

Är glutamin bra för magen?

Denna aminosyra främjar inte bara uthållighet och muskeltillväxt utan den har ett brett spektra av användningsområden. Glutamin har en väldokumenterad positiv inverkan på vissa magbesvär och inte minst kan detta vara intressant för högpresterande atleter då tarmfunktionen kan ta skada av en särskilt proteinrik kost. Dessutom fungerar det som en källa för colonocyter i tjocktarmen, förhindrar att negativa bakterier sprider sig och bidrar därigenom till en friskare tarmflora.
Genom att hjälpa till att minska tarmens genomsläpplighet kan supplementering med glutamin hjälpa även vid läckande tarm, vilket är ett tillstånd som innebär att de molekyler i maten vi äter som inte kunnat brytas ner ordentligt kan ta sig från tarmen ut till blodbanan och där ge upphov till en rad olika besvär.

I vilken mat finns glutamin?

Likt de flesta andra aminosyror finns även glutamin i en rad olika livsmedel. Framförallt hittar vi den i proteinrika livsmedel, där kött, fisk, ägg, mejeriprodukter och baljväxter är i toppen. Du får alltså i dig en viss mängd naturligt när du äter en hälsosam, balanserad & proteinrik kost, men mängden är trots det begränsad. För att ta del av alla dess positiva effekter på din kropp & träning bör du överväga supplementering.

Vad är skillnaden på L-glutamin och glutamin?

Är du någorlunda bekant med olika aminosyra-tillskott sedan innan känner du säkert till att det många gånger läggs till ett L framför en aminosyra. Och detta är inget undantag. Men vad är egentligen skillnaden på de olika? Jo, L:et läggs till framför för att visa på att det är aminosyran i sin fria form som används . På så sätt vet du precis vilken form du väljer! Den absolut vanligaste formen är L-glutamin och det är oftast denna som används i såväl komplexa kosttillskott för magen, återhämtningen och/eller muskeltillväxten.

Hur ofta ska man ta L-glutamin?

Det finns inga exakta riktlinjer eller regler när det gäller intaget av glutamin. Du kan ta det när som helst på dagen och störst effekt tycks uppnås om det tas på tom mage. Doser på omkring fem gram glutamin en till fyra gånger om dagen är vad många tillverkare rekommenderar, men mängden är naturligtvis avhängig supplementeringens själva syfte.

Kan man överdosera glutamin?

Glutamin är ett naturligt ämne och därmed inte giftigt, men att överskrida tillverkarnas respektive doseringsrekommendationer bör naturligtvis göras med aktsamhet, om det bör göras över huvud taget. Det finns flera olika former att välja på, där pulver och kapslar är de två i särklass vanligaste. Skillnaden? Kapslar är oftast något dyrare, på grund av att det inkluderar ett mer steg i tillverkningsprocessen. Däremot är kapslar att föredra om du vill göra supplementeringen så enkel som möjligt. Vill du kunna dosera helt fritt & skräddarsy din dosering exakt? Då är pulverform att rekommendera. Då kan du variera din dos från dag till dag, period till period.
Vad gäller biverkningar av en eventuell överdos av aminosyran finns det i nuläget inga specifika rapporterade, detta då det är svårt att överdosera denna produkt.

När på dagen ska man ta glutamin?

Det finns inga exakta riktlinjer eller regler när det gäller intaget av glutamin. Du kan ta det när som helst på dagen och störst effekt tycks uppnås om det tas på tom mage. Doser på omkring fem gram glutamin en till fyra gånger om dagen är vad många tillverkare rekommenderar, men mängden är naturligtvis avhängig supplementeringens själva syfte.
När på dagen dessa du intar dessa en till fyra doser spelar mindre roll. Förslagsvis sprider du ut de så du tar en dos på morgonen, en innan träning, en efter träning och en vid sänggående. På så sätt får du ut maximal effekt!

Kan glutamin minska sötsug?

Förutom de mer välkända positiva effekterna av glutamin, är även dess effekt på sötsuget värd att nämna. Samband har hittats mellan beroendepersoner och denna aminosyra, detta då det visat sig att de ofta har en stor brist på just denna. Förutom beroenden så som alkohol och liknande är sockerberoende något som glutamin visats kunna minska. Faktum är att många som är beroende av just socker upplever en direkt minskning av suget efter bara 1-2 teskedar av aminosyran i sin rena form. Så har du som många andra problem med ett ökat sötsug, prova ett tillskott av glutamin!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.se