Resveratrol
Resveratrol
Resveratrol är ett växtämne som fungerar som en antioxidant. Det finns i olika livsmedel och drycker, mest noterbart i huden på röda druvor, vilket gör det till en beståndsdel i rött vin. Det finns också i andra livsmedel som jordnötter, blåbär och mörk choklad.
Resveratrol är förknippat med ett antal potentiella hälsofördelar. Vissa studier tyder på att det kan ha hjärthälsosamma fördelar, som att sänka "dåligt" LDL-kolesterol och förhindra skador på blodkärl. Det kan också ha antiinflammatoriska effekter och potentiella fördelar för blodsockerkontroll.
Dessutom har resveratrol väckt intresse för sin potential att förlänga livslängden. Vissa tidiga studier på djur visade livslängdsförlängning i vissa arter, men denna forskning är fortfarande preliminär och vi har ännu inte starka bevis för att resveratrol kan förlänga människolivet.
Kosttillskott med Resveratrol finns tillgängliga och kan ge en koncentrerad dos av denna förening.
Läs mer
Läs mer